Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:
για τα σουτζουκάκια:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουτ της σούπας γάλα εβαπορέ
φρυγανιά τριμμένη περίπου 1 φλυτζάνι του τσαγιού
1 κουτ της σούπας ξύδι
αλάτι και πιπέρι κατά βούλησιν
2 κουτ της σούπας γεμάτες κύμινο σε σκόνη
1 αυγό
1/2 κούπα μαιντανί ψιλοκομμένο.


ΥΛΙΚΑ:
για την σάλτσα


1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι και πιπέρι κατα βούλησιν
2 κουτ της σούπας μαιντανό
2 γεμάτες κουτ της σούπας κύμινο σε σκόνη
1/2 πουμαρό και 2 κουτ της σούπας πελτέ
λάδι από το τηγάνισμα των σουτζουκιών
νεράκι 1/2 ποτήρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και ζυμώνω καλά.Βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα βαθιά ρίχνω λαδάκι για να καλυφτεί ο πάτος της,πλάθω το κιμά σε σχήμα
μακρόστενο και αλευρώνω το κάθε σουτζουκάκι.
Τηγανίζω ελαφρά και τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας.
 Σάλτσα:
Στο multi ψιλοκόβω το κρεμμύδι ,σκόρδο μαιντανό.
Στο λάδι που έχει μείνει από το τηγάνισμα ρίχνω μέσα τα υλικά που ψιλόκοψα στο multi
να τσιγαριστούν, προσοχή επειδή το λάδι καίει αρκετά δεν έχουμε την κατσαρόλα στο μάτι την ώρα που θα 
ρίξουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ανακατεύουμε συνεχώς ξαναβάζουμε στο μάτι και ρίχνουμε
 το κύμινο να τσιγαριστεί και αυτό για 1 λεπτό μετά προσθέτουμε τον πελτέ.
Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και μετά ρίχνουμε και την σάλτσα ντομάτας.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νεράκι.
Σιγοβράζουμε για 10λεπτά.
Προσθέτουμε τώρα τα σουτζουκάκια και σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Δεν βάζουμε κουτάλα να ανακατέψουμε μόνο μετακινούμε πέρα δώθε την κατσαρόλα!!
Συνοδεύουμε με  ρύζι ή πατάτες τηγανιτές!!!
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΜΙΝΟ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΤΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας, τις εντυπώσεις ή τις απορίες σας!