Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Ένα γρήγορο και εύκολο σουφλέ που γίνεται στη στιγμή!
 ●▬▬ஜΥΛΙΚΑ ஜ▬▬●
 1 πακέτο ζυμαρικά (πένες, σέλινο ή βίδες)
10 φέτες ζαμπόν φέτες κομμένες σε λωρίδες, ή μορταδέλα ή πάριζα
2-3 χούφτες τυριά τριμμένα ανάμικτα (ρεγκάτο,κεφαλοτύρι..ή ό,τι άλλο προτιμάμε!)
2 κουτιά κρέμα γάλακτος των 250 γραμμαρίων
 λίγο βούτυρο ή φυτική μαργαρίνη
●▬▬ஜΕΚΤΕΛΕΣΗ ஜ▬▬●
Βράζουμε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι. Προσέχουμε να μη βράσουν πολύ. 
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. 
Όπως είναι ζεστά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και τα αλλαντικά
 Ανακατεύουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σ΄ένα ταψάκι. 
 Περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος
 Σκορπάμε κομματάκια βούτυρο ή βιτάμ στην επιφάνεια
   Ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει. (Προτιμότερο να καλύπτουμε μ΄ένα αλουμινόχαρτο (για να μη μας αρπάξει) και προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο).
  Είναι γρήγορο φαγητό και γευστικότατο! Δοκιμάστε το!
 *Η συνταγή από την φίλη μας Lina

1 σχόλιο:

  1. Τρελαίνομαι για τα ζυμαρικά και ακόμα πιο πολύ για σουφλέ...Φιλιά Τόνια μου!!!!!!Καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας, τις εντυπώσεις ή τις απορίες σας!